Zin in fysiek buiten bezig zijn? Zin in een uitdaging evt. samen met je sportvrienden van de vereniging?

Dan is de SSONAR wellicht iets voor jou. Een selfsupporting adventure race in de bossen onder Apeldoorn. Geen touwen zoals je als survival-atleet gewend ben, wel doorbikkelen en je koppie erbij houden zoals bij een survivalrun ook nodig is.

Voor wie nog niet bekend is met het concept van een adventure race: met behulp van kaart en kompas ga je voor een aantal uur te voet en te fiets opzoek naar controlepunten. Het vergt een fysieke conditie, maar des te meer strategie en inzicht om de juiste route keuzes te maken. Meer info zie hier: https://orienteer-navigeer.nl/ar#uitgelegd. Dit aspect van kaartlezen en afwisselen tussen fietsen en rennen is ook een van de activiteiten van de Ultra surivalrun. De SSONAR is in opzet vergelijkbaar met de Utrechtse heuvelrace van dit voorjaar die ook onder survivalaars flink in trek was. De SSONAR specifiek is een self supporting adventure race; je racet op een dag dat het jouw uitkomt. Het parcours onderscheid zich door de ligging in de bossen van de Veluwe. Speelse paadjes wisselen zich af met weidse uitzichten over heide en door imposante bomenlanen. De kaart kleurt voornamelijk groen, geel en paars! Speciale hoogtelijn kaarten zijn onderdeel van de race, dus dat zegt ook iets over het terrein. Om mee te doen bestel je online via https://orienteer-navigeer.nl/ar een racepakket, hierin zitten de benodigde kaarten, aanwijzingen, antwoordbladen en dergelijke. Vervolgens komt het pakket met de post naar je toe. Na ontvangst kan je een hele dag vooruit!  

De route staat open tot 15 oktober, kaartpakketten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Meer informatie is te vinden op https://orienteer-navigeer.nl/ar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s